Visszatérítési és visszatérítési politika

1. Először is:
Ha a csomag átvételekor termékhibát észlelt, vagy hibás rendelést kapott, kérjük, 48 órán belül írjon nekünk e-mailben (servicii.clienti@yahoo.com) igazoló fotók csatolásával. A lehető leghamarabb megvizsgáljuk és megoldjuk a helyzetet.
2. Csere (ha van)
Ha módosítani szeretné a megvásárolt termékeket, ezt a csomag átvételét követő 14 napon belül e-mailben kérheti.
Bizonyos esetekben alul-/túlméretes ruhadarabot is rendelhet. Ebben az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, és küldünk csomagfelvételi kérelmet a futárcégnek. Futár érkezik az Ön címére és 2-5 munkanapon belül átveszi a visszaküldött terméket. A visszaküldött termék átvétele és ellenőrzése után új csomagot küldünk Önnek a cserére kért termékkel. Ebben az esetben a visszaküldés/csere költsége, Ft1560 értékben Önt terheli.
Előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor bizonyos termékek hiányoznak, összetévesztjük Önt egy vagy több termékkel, vagy bizonyos termékeken nyilvánvaló gyártási hibák vannak, ebben az esetben a visszaküldés költségét mi álljuk.
A megvásárolt termékek azonos termékekre vagy a weboldalunkon elérhető egyéb termékekre cserélhetők. A termékeket nem lehet visszaküldeni, pénzt nem térítünk vissza!